Category Archives: Heet van de naald

Gelukkige 70ste verjaardag Jacques ‘de max’ Vermeire

In een talkshow van Tom Lenaerts op VIER vertelde Jan Verheyen ooit dat, tot aan het succes van The Broken Circle Breakdown, MAX van Jacques Vermeire het grootste Vlaamse soundtrack succes was.

Dieter Troubleyn vertelt:

Een zomeravond 1993. Net voor ik de deur uitga voor een avondje stappen, krijg ik telefoon van componist en producer Fonny Dewulf. Of ik tegen de ochtend nadien de tekst voor de titelsong van Jacques Vermeire’s film wil schrijven. Met hits voor oa Yasmine, Niels William en Luc Steeno op mijn conto kreeg ik in die tijd wel meer zo van die opdrachten. Maar nu was het wel heel dringend. Mijn zeldzame afspraakje wilde ik niet laten schieten, dus ik vroeg Fonny om de muziek alvast in te spelen op mijn antwoordapparaat. Rond 4u in de ochtend ging ik aan de slag en om 8u stond ik in The Groove studio in Schelle met een liedjestekst. Fonny, samen met Guyke aan de knoppen, Jacques Vermeire een half uurtje later achter de microfoon. Ik voelde me vereerd, trots en gewaardeerd om voor een star als Jacques Vermeire te mogen schrijven. Zelf was ik nog niet echt een bekendheid (FAMILIE moest nog komen). Ik was dus voor de opdracht gekozen omdat ik goed en snel werk kon leveren. De songtekst verhaalde exact wat de film en het personage Max wilden vertellen, de ultieme marketingsong dus ook voor de bioscoop. Na al die jaren ben ik nog steeds dankbaar dat Fonny, Jacques en producent Erwin Provoost mij die kans hebben gegeven. Het was ook voor mij de Max. Eén van mijn jeugdidolen, Hennie Vrienten van Doe Maar, tekende immers voor de rest van de muziek. Jacques is al die jaren een grote meneer in de showbizz gebleven. De tand des tijds lijkt op hem geen invloed te hebben al is 70 een bijzondere leeftijd. Zet de danstent op z’n kop Jacques, want je bent gewoon de Max!!! Hiep hiep hoe-hoe-hoera!

Jij hoort erbij ! Dieter Troubleyn is weer radio dj !

 

 Dieter Troubleyn is een Radio DJ pur sang.  Hij was amper 4, maar hij herinnert zich nog goed hoe in 1974 het iconische Veronica uit de lucht moest. Met een elektronische bouwdoos van de buurjongens maakte hij als kind z’n eerste radioprogramma’s die je 2 huizen ver kon ontvangen (en de rest van de straat had storingen op z’n TV). Op z’n 16 maakte hij z’n echte radio-debuut bij één van de populaire vrije radio’s in de buurt (Radio Flash waar ook Carl Schmitz begon en later ook Peter Verhoeven). Bij Radio Ace (Metropolys) werd hij een collega van Tros DJ Michel Orthier en maakte hij mee het New Beat programma Liquid Sky waar een piepjonge Yves De Ruyter letterlijk kind aan huis was. Toen in 1991 de legendarische radiostem Paul De Meulder hem vroeg om z’n team bij Radio 2 te komen vervoegen begon het ‘nationale’ werk. Acht jaar lang zou Dieter voor de VRT een hele reeks van Radio 2 programma’s presenteren. Van Radio Rijswijck over de TOP 30 tot de Zondagsclub samen met Ro Burms.

Twee jaar voor hij de hoofdrol zou spelen in Jesus Christ Superstar bij Joop van den Ende, stond Dieter voor de Emmis group mee aan de wieg van stadradio BE ONE, waar hij elke weekdag One Life tussen 10 en 14u  presenteerde. Nog meer musical stond een verdere radiocarriere even in de weg, maar na een  jaar Les Miserables in het Amsterdamse Carré theater lag een volgende radio-uitdaging klaar: de opstart van Nostalgie Vlaanderen. Dieter nam drie jaar lang het weekend- ochtendblok voor z’n rekening.

En nu is het tijd voor een nieuw avontuur in de ether. Vanaf 18 april word je op zaterdag en zondag weer heerlijk wakker met de beste pop van de lage landen gepresenteert door iemand die letterlijk en figuurlijk van al die markten thuis is (Belgie, Nederland, songwriter, popzanger,…). Maar vooral, Dieter is zo terug bij z’n roots: de radio. ‘Als de morgen is gekomen…’

Radio BNL

Luister al even hoe het gaat klinken:

 

 

FROZEN 2 in de bioscoop

Deze week gaat Frozen 2 in première. Het is een vervolg, maar eigenlijk ook een prequel op de eerste Frozen.

Elke Buyle en Aline Goffing tekenen weer voor de zusjes Anna en Elsa. Dieter Troubleyn speelt stemgewijs hun vader. Verder zijn ook Ivan Pecnik, Tania Kloek, Ludo Helinx, Govert Deploige, Sara Gracia Santecreu en Guillaume Devos van de partij.

Het was van de Fabeltjeskrant geleden dat Dieter nog iets in België had gedaan. Daar zit de Nederlandse Mamma Mia natuurlijk voor iets tussen. Op 29 december speelt hij de laatste keer Sam in het Beatrixtheater in Utrecht. Die dag speelt hij wellicht ook z’n 400ste (!!!) voorstelling. En dan is het klaar. De feestdagen kunnen niet meer stuk.

 

 

Dieter Troubleyn is een legendarische wolf (en dat is geen fabeltje)

In Kinepolis Antwerpen is de film ‘De Fabeltjeskrant en de grote dierenbos-spelen’ in première gegaan. “Toen ik nog een kleuter was, was de oorspronkelijke Fabeltjeskrant als poppenspel op TV”, zo vertelt Dieter Troubleyn. “De figuurtjes uit het dierenbos en alle decors waren prachtige ambachtelijke vilten poppen. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Zoef en de gebroeders Bever… als kind mocht je nog even kijken en dan naar bed. Heerlijk moet het geweest zijn om als volwassene de onderliggende maatschappij- en politiek-kritische dubbele lijnen te mogen beleven, laat staan spelen! En nu ben ik er zelf eentje van ;-)” Dieter heeft zijn stem mogen lenen aan Bor de Wolf, en heeft hiermee toch maar weer een mooie titel bij op zijn palmares, al kon hij er bij de première niet bij zijn. Mamma Mia draait immers nog steeds op volle toeren in Nederland.

De Fabeltjeskrant is nu een digitale productie, maar je ziet nog steeds de magie van wat ooit het vilten handwerk is geweest. Dat knappe werk werd geleverd door het Gentse Animatiebedrijf GRID VFX. Patrick Dooms regisseerde bij Sonicville de dubbingsessies met o.a. Walter Baele, Gunther Lesage, Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts, Guga Baùl, Ben Segers  en Dieter Troubleyn.

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen.
Zo dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen. Daarenboven verdwalen de andere dieren in het Enge Bos.
En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Als dat maar goed afloopt…!
Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?

 

Happy New Year !!!

 

2018 is zo passé. Het was een jaar van feesten, mooie kansen en hard werken. Mamma Mia is een flink deel van mijn leven geworden en zal het nog een jaartje blijven, zo te zien. Het is een privilege om als artiest die dingen te kunnen doen waarvan je altijd al droomde. Omringd bovendien door een crew waar je op kan rekenen en een cast vol talent en spelplezier. Ten aanzien van -elke avond weer- een volle en uitbundige zaal. 2018 kreeg me wederom niet op de knieën, al was het soms buigen of barsten. En ook in 2019 zal ik daarin het been stijf houden en alle uitdagingen aangaan. Iets met: “…al voor hetere vuren gestaan” nietwaar ;-). Het voorbije jaar dus letterlijk, maar ook in zo’n ongelukjes heb ik dan blijkbaar een goede beschermengel. Het zet een mens met de voeten op de grond en vol in de essentie van waar het om draait in het leven.

Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor dit nieuwe jaar, en dat ook jullie dromen mogen uitkomen. Dat elk beetje pech of verdriet mag omringd zijn door een nog groter geluk en dito vreugde.

En dat er veel Abba mag zijn. Zoals vannacht op Q Music Nederland, met een zalige bende van heerlijk zingende collega’s in Stephans’ Pianobar.

https://www.facebook.com/QmusicNL/videos/275447816461672/

 

Of op NPO in HET BESTE VAN…met Antje Monteiro, die als Donna een hele week probeert te weerstaan aan Sam en op het einde steeds weer … Kom maar eens kijken, moest je dat nog niet gedaan hebben. Abba-ja, een prima voornemen om het jaar mee te beginnen !

        Het beste van… ABBA        

 

 

Dieter Troubleyn speelt ‘Sam’ in Mamma Mia !!!

NIEUWS | Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal gaan de rollen van respectievelijk Sam, Bart en Harrie spelen in dé feel-good musical MAMMA MIA!. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Er is ontzettend veel gespeculeerd over de invulling van deze rollen. We waren op zoek naar drie goede acteurs met de charme, de looks en de humor die nodig is voor deze mannelijke hoofdrollen en die hebben we gevonden in Dieter, Emiel en Zjon. Tijdens de fotoshoot waren de mannen voor het eerst samen en de sfeer zat er direct lekker in dus dat belooft veel goeds.” MAMMA MIA! met 22 bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première.

Bron: BroadwayinHolland.tv

Foto: Roy Beusker

We zijn terug! Na 65 miljoen, en een jaar of 4.

WALKING WITH DINOSAURS is terug!  En Dieter Troubleyn is weer jullie gids als antropoloog Huxley! Op 8 en 9 december 2018 in paleis 5 van Brussel Expo (ticketmaster) en 26 en 27 januari 2019 in de Ziggodome in Amsterdam (topticketshop). Als je durft! Grrrrooooaaaaaaaaaaaaarggh!!!!

Bent Van Looy en Dieter Troubleyn gaan in première.

‘Het was weer overheerlijk om een 2de maal te kunnen werken met de Vlaamse verpersoonlijking van Paddington’, duidelijker kan Dieter Troubleyn niet zijn over Bent Van Looy die zijn stem opnieuw uitleent aan het immens sympathieke beertje uit Peru/London. Voor Paddington 2, wederom een hemels mooi verhaal, zijn de stemmen van Ron Cornet en Jeroen Maes eveneens van de partij voor respectievelijk de personages van Brendan Gleeson en Hugh Grant. Samen met z’n echtgenote, Valesca Lousberg, maakte Dieter voor deze sequel weer de vertaling. En Dieter nam ook deze 2de keer de regie voor z’n rekening. Een prestatie die heel mooi staat op z’n palmares, en absoluut dé film die u met de hele familie moet gezien hebben dit eindejaar. Paddington haalt het beste uit de mens! En Bent…die haalde tijdens de opnames het onderste uit de kan in de dubbingstudio’s van Option Media.

Dieter Troubleyn: ‘zo diep heb ik nog nooit gezeten’

Vanavond filmpremière ‘Gek van Geluk’ in Amsterdam

Inseminatiescene van Dokter Heinrich in Gek van Geluk van Johan Nijenhuis #mekoe

Afgelopen zomer werd Dieter Troubleyn gevraagd door Johan Nijenhuis voor een cameo in z’n nieuwste film ‘Gek van Geluk’ met Plien van Bennekom en Carly Wijs in de hoofdrollen. Johan en Dieter kennen elkaar natuurlijk nog van 3 jaar Costa en de film Pista. ‘Ik had dringend een acteur nodig die een personage kon neerzetten dat echt over the top is zonder z’n geloofwaardigheid te verliezen’, zei Johan op de set. ‘Precies zoals je met Stuart in Costa deed’. Dat Dieter een veearts uit de jaren 70 moest spelen, in het Duits, was vooraf afgesproken. De inseminatie van de koe bleek een plaatselijke verrassing van de regisseur. De koe stelt het wel. #mekoe

Bigfoot Junior in première

De 13-jarige Adam beslist om zijn vader op te sporen die jaren geleden in mysterieuze omstandigheden verdween. Tot zijn grote verbazing ontdekt hij dat zijn vader niemand minder is dan… de legendarische Bigfoot! Al die tijd hield hij zich schuil in het woud om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo: een multinational die erop gebrand is om wetenschappelijke experimenten uit te voeren op zijn uitzonderlijke DNA.
Terwijl vader en zoon de verloren tijd inhalen en in het woud wilde avonturen beleven, beseft Adam dat hij de bovennatuurlijke krachten van zijn vader geërfd heeft. Maar ze weten niet dat Wallace Eastman van HairCo hen op de hielen zit en niet zal rusten voor ze Bigfoot gevangen hebben…  en dat die Wallace klinkt als een zekere Dieter Troubleyn. Ga dat zien!