Studio

Studio-opdrachten, een werk van lange adem. Niet alleen het minutieus lipsynchroon inspreken van animatieseries en -films kost flink wat tijd, maar ook de opbouw van je portfolio, je stemmenpatroon en reputatie.

Dieter is heel trots op z’n collectie films, DVD’s en Ketnet series waar zijn stem (Vlaams en Nederlands) opkleeft. Het is immers een kunst om het originele werk toch naar je hand te zetten.

Voor z’n hoofdrol in RANGO kreeg hij veel lof omdat de film internationaal als beste ‘dub-versie’ werd uitgeroepen (en een Oscar kreeg voor beste animatie). Maar er was ook Jimmy 10snaren in Superkapje, Theodore én Ian in Alvin & The Chipmunks, The Mad Hatter in Tim Burtons Alice in Wonderland, King Julian in Madagascar en natuurlijk Dusty Crophopper in PLANES I en II.

Planes premiere

Als regisseur en vertaler tekende hij bovendien voor de Vlaamse versies van Paddington en Dummy de mummie, alsook voor de prachtige songs in Manolo’s Magische Reis (The Book of Life), Het Monster van Parijs (Stan van Samang) en Jack en het Koekoekshart (met Belle Perez en Matteo Simoni)

Voor het volledige overzicht kan je terecht op de ‘VIDEOTHEEK’ pagina.

En tussendoor deed hij een aantal commercials voor o.a. Q8, Schwarzkopf, Colora, Maaslander, Play Doh, Spiderman,…