Acteur

 

DSC_0340Dieter Troubleyn had geen acteursopleiding toen ie in 95 voor het eerst op het scherm verscheen. Door hard werk, en een flinke dosis zelfkritiek wist hij zichzelf al snel op een meer dan acceptabel niveau te tillen. In de eerste interviews nuanceerde hij steeds z’n prestaties. “Pas als ik een tiental verschillende personages, geloofwaardig heb neergezet, kan ik mezelf een acteur noemen.” 

Van de arrogante Henk in Familie, over het crapuul in Costa, tot de ontdooide minnaar in Spangen. Omdat Dieter een kei is in dialecten, is hij in Nederland minstens even succesvol als in Vlaanderen.

Stoorzender Bagdad FilmfestivalHet afgelopen jaar speelde hij de hoofdrol in 2 prestigieuze kortfilms. Het 48h Film project van regisseur Sjoerd de Bont ‘STOORZENDER’ viel in de prijzen in LA en stoomde ondertussen door naar tal van Filmfestivals ter wereld. Cannes, Istanboel, Bagdad, Peking, Berlijn,…

En dan was er ook de langverwachte release van het mysterieuze eindwerk van de jonge cineaste Ellen J. Babeliowsky op het witte doek. Met haar voorliefde voor David Lynch heeft ze heel wat absurde magie en duistere kantjes weten te verfilmen. Op het filmfestival van Oostende sleepte ze een nominatie in de wacht en in Toronto was ze ondertussen ook al te zien.

MOTEL MOTEL Ellen J. Babeliowsky

In het theater weet Dieter ondertussen ook z’n mannetje te staan met de Vlaamse versie van Shear Madness in het EWT, Kunst van Yasmina Reza in het TAS en komend seizoen ‘De Bonobo’s’ opnieuw in het EWT.

12401971_10153465965018155_5921855886012533404_o

Qua mooie musicalproducties heeft hij (na Ben, Jesus Christ Superstar, Les Misérables en Elisabethe)  eind 2016 als GASTON Beauty & the Beast aan z’n indrukwekkende lijstje mogen toevoegen.

DSC_9398 kopie