Musical

Het klinkt als een vanzelfsprekendheid dat een zanger, die ook kan acteren, uiteindelijk in een musicalproductie terechtkomt.

jesus christ superstar Dieter TroubleynDieter proefde voor het eerst van het genre met BEN, om dan meteen het hoogste binnen te halen. De hoofdrol in JESUS CHRIST SUPERSTAR voor Joop van den Endeproducties. Met een publieksopkomst van meer dan 250 000 mensen was het de beste ‘Bus & Trucktour’ in het seizoen 2005-2006.

Met de overtuiging van een volbloed guerillastrijder stond hij als Enjolras in LES MISERABLES op de barricades van Carré, waardoor het meesterwerk van Victor Hugo bijna een andere wending kon krijgen.

Dieter kwam even terug naar de Vlaamse bühne voor De Dood in ELISABETH en MUSICALS IN CONCERT (Vorst Nationaal) van Musichall.

Tijdens de zomer van 2011 toerde hij voor Palm Parkies met Hans Peter Janssens, Anne van Opstal, Charly Lüske en Sandrine langs podia in B en NL.

Elisabeth De Dood Dieter Troubleyn

2016 en 2017 zijn Dieters ‘GASTON’ jaren. Eerst werd hij gecast voor de gloednieuwe arenaversie van Beauty & the Beast van debutant Yoshi Aesaert voor Marmalade. Yoshi scoort met een succesproductie die op minder dan 3 maanden wordt opgebouwd, 3 weken speelt en in die tijd méér dan 60 000 toeschouwers trekt. Dieter verrast vriend en vijand met z’n baritonstem en zowaar z’n eerste echte musicalhoofdrol in België. In maart van het daaropvolgende jaar komt de live-action remake van Disney’s Beauty & the Beast in de bioscoop. Dieter vertolkt ook hierin de Vlaamse versie van Gaston.

gaston

2018-2019. Anderhalf jaar Mamma Mia voor Stage Entertainment. Dieter haalt de rol van Sam binnen. Eén van de vaders, de Pierce Brosnan van de hoop zeg maar. Met ‘DONNA’ Antje Monteiro zingt hij SOS en voor ‘Sofie’ Jolijn Henneman brengt hij de nederlandstalige versie van ‘Knowing Me, Knowing You’. In het Utrechtse Beatrix Theater is het 7 keer per week feest en quasi uitverkocht.