Media

Klankbord, magazine voor alle HAFABRA orkesten van Vlamo November 2015

IMG_8666

 

 

SABAM MAGAZINE  66

Ernst Löw maakt een eerlijke analyse van Dieters’ werk en ziel Op de Boekenwoensdag van Sabam hebben Ernst Löw en Dieter Troubleyn anderhalf uur open gepraat over VOORBIJ DE BIERKAAI. Zo begon het interview:

Angeline, de blonde seksmachine
een hit van de Nederlandse Peter Koeleweyn
het was het startschot voor Dieter Troub(e)leyn
Die drie jaar was om zich te onderscheiden van de rest
in een kamer vol kuise ooms en tantes
Vol burgerlijkheid en grauw behang,
zong de kleine kleuter over het woordje seks, en verloor meteen z’n aanhang
De ooms en tantes, zij keken zo gekwetst.
Hoe kan een jongetje zo klein
op die leeftijd al zo vunzig zijn.
Het woordje seks immers, daar spreek je niet over
Je doet aan seks, stiekem onder de lakens, boven
Maar nee, mijn God, je spreekt dat woord niet uit
en zeker niet als driejarige spruit
De ooms en tantes waren geschokt
en Dieter voelde zich rot
Arme arme Troub(e)leyn
wat kan het leven moeilijk zijn
Dieter Troub(e)leyn, een ridder met een missie
Een Don Quichotte die tegen windmolens ging vechten
Die zijn strijd begon…tegen de bierkaai
die opgetrokken werd door mensen die het leven zien als een opdracht
om anderen, die iets willen bereiken in hun leven, tegen te werken
Mensen die, vanaf hun bierkaai, met hun jaloerse koppen zich verzetten tegen
iedereen met originaliteit en werklust…
Dieter Troub(e)leyn, hij zou het moeilijk krijgen
Hij wou immers beroemd worden
Iemand die beroemd wil worden kan beter slikken en knikken.
Iemand die beroemd wil worden moet Ja zeggen tegen hypocrisie
Iemand die beroemd wil worden moet zichzelf verloochenen
En laat nu nèt dat laatste iets zijn waar Dieter zoveel moeite mee heeft.
Als je beroemd wil worden dan kies je voor het bestaan van een hoer,
en laat nu nèt datgene zijn, wat Dieter niet wil.
Ja, hij wou beroemd worden…maar hij wou even hard zichzelf blijven…
Beroemd worden en jezelf blijven…het is een zware opdracht
Eerlijk zijn en meelopen in de wereld van commercie…een haast onmogelijke opdracht.
Dit is een ode aan Dieter Troub(e)leyn:
Ijdel, met verstand
Roemzuchtig, met talent
Koppig maar tot veel bereid
Eenzaam, in een harde strijd
Dieter, Dieter Troub(e)leyn
Wat kan het leven moeilijk zijn.
(tekst Ernst Löw)

Musicalartisten brengen sfeer op Stroppen in HALLE

De zomerfestivalreeks Palm Parkies porgammeerde deze zomer een aantal musicalsterren tijdens de concertavonden. “De musical is bezig aan een opmars. Onze Vlaamse en Nederlandse musicalsterren brengen ons de laatste jaren musicals van een zeer hoog niveau. Dat is Palm Parkies niet ontgaan”, klinkt het.

Maandagavond stonden vier Vlaamse musicalartiesten het beste van zichzelf te geven Hans Peter Janssens (“Oliver”), Dieter Troubleyn (“Jesus Christ Superstar”), Sandrine Van Handenhoven (“Notre Dame de Paris”) en Anne Van Opstal (“Dans der vampieren”) zorgden voor een musikaal feest.

Nu woensdag zijn ze nog te gast in Dilbeek tijdens Parkies op de weide tussen het kasteel en de Westrand.

Musicalsterren in het park

ROOSENDAAL – Zowel de weergoden als het publiek toonden zich erg gecharmeerd van het musicaltalent dat gisteravond in het Vrouwenhof de sterren van hemel zong.

“Musical is een heel ander genre dan we tot op heden gebracht hebben”, zei medeorganisator van de Palm Parkiesconcerten Sam Mampuys. “Op andere locaties werd het echter goed onthaald en omdat de belangstelling in Roosendaal altijd groot is, durfden we het hier ook aan.” Musicalster Dieter Troubleyn zag zelfs een extra uitdaging in het openluchtoptreden: 

”Ik ben mijn carrière gestart bij de radio en was daar eigenlijk gewoon een soort straatmuzikant.Ik leerde mensen te lokken. Hier moet je ook op het publiek inspelen.” Troubleyn bleek een rasartiest, want met onder andere zijn vertolking van Somebody to love zette hij het publiek in vuur en vlam. De zanger vertelde dat hij even gedacht had dat musicalnummers minder zouden aanslaan tijdens openluchtconcerten. Daarom was merendeels voor musicalmuziek met een ‘rock’-tintje gekozen. 

Trouw concertbezoekster Marian Eestermans waardeerde de afwisseling van genres in deze reeks zomerconcerten: “Zo is er voor ieder wat wils. Dit zijn geweldige stemmen. Je merkt dat de mensen vanavond nog bewuster luisteren. Er wordt ook duidelijk meer geapplaudisseerd.” Ook bezoeker Kees Heeren was vol lof over de musicalsterren: “Dit hoort er gewoon bij. Musical leeft.” 

Heeren vond het wel jammer dat veel mensen zelf consumpties meebrachten: ,,Moet je zien hoe ze sjouwen met kratten en blikken bier. Maar met 2,40 euro voor een biertje prijst de organisatie zichzelf wel uit de markt. Je bedenkt je dan wel even voor je nog een rondje geeft.”    BN De Stem NL

Dinsdag 2 augustus was het volop ambiance op de Palm Parkies te Roeselare.

4 Musicalsterren zongen er verschillende liedjes uit grote musicals als “ Phantom of the opera”, “ Dans der Vampieren”, “ De 3 musketiers”, “ Mamma Mia”, …

Wat eerst een bewolkte avond met weinig volk scheen te worden, werd al snel door Hans Peter Janssens, Dieter Troubleyn, Sandrine Van Handenhoven en Anne Van Opstal een zwoele zomerse avond. Toen er liedjes werden gezongen uit de musical Grease was er geen houden meer aan en zong het publiek uit volle borst mee. Sandrine bracht er ook enkele Motown liedjes, Dieter enkele rocknummers van onder meer Kane, Hans Peter bracht een prachtige Italiaanse versie van “Angels” van Robbie Williams en Mannen uit de Musical “de 3 musketiers” was voor Anne Van Opstal op het lijf geschreven. Het publiek, dat van alle uithoeken van België aanwezig was, zag dat het goed was en genoot met volle teugen van deze avond!

Palm Parkies: vol Wilhelminaveld geniet van musicalsterren

Jonge musicalsterren uit Vlaanderen en Nederland die hun sporen al in verschillende producties hebben verdiend zorgden op een vol Wilhelminaveld voor een gezellig sfeertje.  Amsterdammer Charley Luske zong liedjes uit de rockmusical ‘We Will Rock You’ die, net zoals de liedjes die de Vlaamse artiesten Dieter Troubleyn, Sandrine van Handenhoven en Anne van Opstal over het voetlicht brachten, vlot meegezongen werden.

Interview en akoustisch ‘Daags na de week dat jij verdween’ bij TVL

Presentator Maarten Cox: Afgelopen week raasde er een felle storm doorheen het medialandschap. Dieter Troubleyn heeft namelijk een boek geschreven over zijn Leven tot nu toe: ‘Voorbij de bierkaai’. Een boek waar ook andere personen in voorkomen dan hijzelf. Zo schreef hij over zijn jeugdliefde Hilde Rens, voor ons beter bekend als Yasmine. Hij is namelijk als tiener 6 jaar met haar samen geweest dus vindt hij het logisch dat ze in het boek voor kwam. Ze hadden zowat dezelfde droom en dat schept een band. Door het schrijven over Yasmine is hij in de media afgeschilderd als een slecht persoon maar daar heb ik in de studio niets van gemerkt. Hij kwam bij mij over als een man die weet wat hij wil en die dat ook kost wat kost wil bereiken. En daar is natuurlijk niets mis mee.

Het antwoord van Dieter op een dubieus artikel van Dag Allemaal-uitgave 14 juni 2010, werd niet volledig weergegeven. Op deze manier wordt er natuurlijk onrechtmatig gecensureerd om Dieter in een slecht daglicht stellen. Alsnog de volledige reactie:

 

 

 

 

 

“Ik wens mij alleen maar te verantwoorden ten opzichte van mijn CD, mijn boek, de waarheid en dit alles in functie van de relevantie van mijn vertelling.
VOORBIJ DE BIERKAAI is het levensverhaal van een jongetje van drie en het verwezenlijken van z’n dromen. Het bevat een rollercoaster van vallen en opstaan, en voor alle duidelijkheid geen enkele onwaarheid. Met deze ode aan “the struggle for life’ weet ik heel veel mensen positief te beroeren. En zo zijn het boek, de concerten en de CD ook bedoeld. Het gaat er immers niet om wat me overkomen is, maar wat ik er uit geleerd heb.
Mensen die een mening uiten over zaken waar ze niets van af kunnen weten en zich baseren op spijtige persdwalingen in plaats van mijn publicatie wil ik verzoeken eerst het boek te lezen en de CD te beluisteren. Je zal merken, een nummer als ‘Overkant’, waaraan schrijfster Kristien Hemmerechts vol geestdrift en eenzelfde soort goede intenties heeft meegewerkt, zet de voorgewende politieke correctheid van een paar stemmingmakers meteen in een ander daglicht.
Ik krijg constant positieve berichten, ook van collega’s die tal van waarheidsgetrouwe anekdotes kunnen staven maar me vooral prijzen voor mijn oprechte nuancering en mijn doorzettingsvermogen. Het heeft me bovendien enorm plezier gedaan dat er ook heel wat Yasmine fans van het eerste uur in de pen zijn gekropen. Hun correcte, soms kritische, maar vooral hartverwarmende berichten getuigen van respect.
Het verwondert me, in al mijn jongensachtige naïviteit, nog steeds dat geen enkele redactie zich heeft bezig gehouden met de essentie van mijn werk, zoals de ondertussen talrijke lezers wel hebben gedaan. Misschien omdat er teveel diagonaal gelezen en geïnterpreteerd wordt, en diagonaal staat haaks op mijn oprechtheid. Laat staan dat de CD er even wordt bijgenomen.
Altijd bereid voor een eerlijk gesprek met verschillende meningen,
Dieter”


Interview en akoustische ‘Bierkaai’ bij Eveline Hoste – TV OOST

Fotofinish in Feeling/juni

P Magazine

Ook musicalsterren zingen op zomerfestivals

ma 25/04/2011 – 12:39De zomerfestivalreeks Palm Parkies zal komende zomer een aantal musicalsterren programmeren tijdens de concertavonden. “De musical is bezig aan een opmars. Onze Vlaamse en Nederlandse musicalsterren brengen ons de laatste jaren musicals van een zeer hoog niveau. Dat is Palm Parkies niet ontgaan”, klinkt het.

http://www.deredactie.be/permalink/1.1010390