Voorbij De Bierkaai

EEN BOEK EEN CD EN EEN TOURNEE

Autobiografie van een jongetje met een droom

Amper drie jaar was Dieter Troubleyn toen hij voor de eerste keer optrad. Met een houten speelgoedkegeltje als microfoon zong hij uit volle borst Angeline, de blonde sexmachine. De meezinger was dat jaar, 1973, een monsterhit van Peter Koelewijn. Maar tot grote verbazing van de kleine kleuter kende zijn optreden geen bijval, die dag op dat familiaal kerstfeest met ooms en tantes die het woord ‘seks’ zelfs niet durfden uitspreken…  Vanaf dan volgt een hardnekkig wroeten om zich te onttrekken uit de Vlaamse klei. Ooit zou hij zanger worden! Echter niet zonder jarenlang te moeten timmeren aan een creatieve weg bezaaid met valkuilen en met soms te botsen op gesloten deuren. Iedereen dacht dat zijn strijd onmogelijk kon gewonnen worden. Maar uiteindelijk is hij toch VOORBIJ DE BIERKAAI geraakt.

In april 2011 kwam VOORBIJ DE BIERKAAI, het boek, uit bij De Standaard Uitgeverij. In de eerste oplage kreeg je er bovendien de gelijknamige full CD gratis bij.

Mensen als Koen Buyse (Zornik), Olivier Adams (Praga Khan), Norman Bonink (Blöf), Babette Van Veen en Kristien Hemmerechts werkten mee aan dit project. De producer was Jo Cassiers.

Voor de volledige CD + bonustrack betaal je nog geen € 9,- op iTunes.