Zanger

Begin jaren 90 moest je in België bekend zijn om TV presentator te mogen zijn. De snelste weg naar die roem, was die via de muziek.

Troubleyn zw live

Na een paar solo-platen en z’n band Troubles, scoort Dieter vooral met SOAPBAND. Tussendoor schreef ie niet alleen z’n eigen nummers, maar ook enkele hits voor o.a. Niels William, Yasmine en de titeltrack voor de film MAX. Met Improsession speelde hij tweemaal in Vorst Nationaal, en hij verkocht als studiozanger voor Mortal Kombat een miljoen platen worldwide.

Z’n Prince band: Royal Funkable Orchestra, kwam nooit echt uit de startblokken, maar Cirque Belge wel. Met z’n Waalse collega’s Sandrine Corman en Alba speelde hij uitsluitend Belgische Pophits.

Cirque Belge

Een jaar na het overlijden van Robert Long wordt een prachtig hommage concert uitgezonden op de Nederlandse Televisie. Tussen de crème de la crème van de Nederlandse chansonwereld (Rob De Nijs, Simone Kleinsma, Willeke Alberti, Jan Keizer van BZN, Gerard Cox, enz) staat ook Dieter Troubleyn. Met o.a. dit juweeltje als resultaat: Kalverliefde

In 2011 is z’n album “VOORBIJ DE BIERKAAI” uitgebracht, samen met z’n gelijknamige boek. VOORBIJ DE BIERKAAI.

Dieter is tevens de zanger van de kenwijsjes van Bob de Bouwer, Bibi & Tina en Bibi Blocksberg (Ketnet), Justin Time en Vipo (Kzoom) en Heksje Lili.

IMG_6184

In 2016 startte z’n nieuwe concerttour, waarvoor hij zelf een film draaide in Oostende, met Ianthe Tavernier en z’n eigen dochter Malena in de hoofdrol.

IMG_0943

In 2017 komt wellicht ook de doorbraak van het party-concept  WHITE BOX REVOLUTION, met o.a. Silvy (Sylver) De Bie, Tommy Robouts en DJ Gascar. WHITE BOX zorgt voor ‘all night long’ entertainment of bedrijfsfeesten, afterwork party’s en andere events waar er gedanst mag worden. De White Box met DJ booth’s, instrumenten, lichteffecten, camera’s en beeldschermen brengen Live-muziek, lounge, jazz, party, DJ Battles, karaoke en presentaties op één podium, in één flow en all night long dus.

13323620_10153818094373155_520971247262010974_o