Category Archives: Uncategorized

ABBA harmonia in Zandhoven

12 en 13 april – zaal De Populier tvv REVA Pulderbos

Op 12 en 13 april 2024 zingen Noa Neal, Celine Van de Voorde en Dieter Troubleyn de grootste ABBA hits aan elkaar, begeleidt door de drie orkesten uit groot Zandhoven en pianist Dirk Baert. De Koninklijke Harmonie Sint-Amelberga Zandhoven, de Koninklijke fanfare Kempenzonen en de Harmonie Pulle slaan de handen in elkaar olv dirigent Kevin Verlaeckt. De opbrengst van deze concerten gaat, net als bij Diamondsongs in 2017, naar het revalidatiecentrum Pulderbos.

Tickets in voorverkoop kan je bestellen via longrun@telenet.be

PETER PAN & WENDY & Dieter als KAPITEIN HAAK

Begin mei 2023 is de nieuwste versie van het Peter Pan verhaal in première gegaan op Disney +

In de originele versie geeft Jude Law gestalte aan de tragische Hook. Voor de Vlaamse versie mocht Dieter Troubleyn zijn stem lenen aan de piratenkapitein met ijzeren haak. In de filmversie anno ’23 ga je zelfs begrip krijgen voor de eeuwenoude slechterik uit het boek van J.MBarrie (regie David Lowery)

De stemmenregie was in handen van Liesbeth De Wolf. Voor de rol van Wendy mocht Pauline Joris haar beste beentje voorzetten, Tinkerbell kreeg in ons land de stem van Nayat Sari.

ABBAharmonia in de startblokken

Na het succes van Diamondsongs & Seagulls is er vanaf 2022 ABBAharmonia

Opnieuw kunnen HAFABRA-orkesten uit Vlaanderen en Nederland een prachtige concertavond organiseren waarbij niet alleen gespeeld en gezongen wordt. Op het achterdoek van het podium wordt bovendien een simultaanlopende film vertoond. Noa Neal en Celine Van De Voorde zijn de blonde en de brunette, pianist/arrangeur Steven Mintjens en Dieter Troubleyn kan je als Benny en Björn beschouwen. Het wordt gegarandeerd weer een geslaagde muzikale avond vol romantiek en ambiance, want bij heel wat hits lopen ook nog eens de liedjesteksten mee, zodat je als publiek zonder schroom kan meezingen. Het wordt bij momenten één grote ABBAkaraoke!

Vader en zoon in de nieuwe Peter en de Draak

Vanaf volgende week is de fantastische remake van Peter en de Draak te genieten in de bioscoop. Neem maar een doos tissues mee, want de nieuwste Disneyprent gaat je gevoelige snaar raken. Een weeskindje in een groot bos, een grote mythische vriend en een klopjacht van kortzichtige volwassenen…

Dieter heeft z’n Vlaamse stem geleend aan de rol van Gavin (gespeeld door de Nieuw Zeelandse Karl Urban), een bosontwikkelaar, die een hele film krijgt om bij te draaien. Maar alle aandacht gaat natuurlijk naar de kleine Oakes Fegley als Peter. In de Vlaamse dubversie klinkt hij als Matteo Heyrman, één van de hoofdrolspelers in Dieter’s concertfilm  “DIAMONDSONGS & SEAGULLS”.

Bij het begin van de film, als Peter nog een kleuter is, hoor je echter een andere stem, die van Julius Troubleyn. Amper vier jaar was hij, en toch al professioneel dubben in een grote Disney. Ga dat zien, ga dat zien. Ga dat horen ook.

TROUBLEYN, DIAMONDSONGS & SEAGULLS

Dieter Troubleyn gaat internationaal met DIAMONDSONGS & SEAGULLS

Afgelopen zomer werd via VLAMO, de overkoepelende organisatie voor HAFABRA orkesten in Vlaanderen (harmonieën, fanfare’s en brassbands) een mailing verspreid naar de aangesloten orkesten. En kijk, de kalender begint stilaan vorm te krijgen. In Nederland heeft Jos Pijnappel voor BURO2010 zich op de promotie gesmeten en in Duitsland is de eerste boeking binnen.

Diamondsongs & Seagulls is dan ook niet zomaar een concert met Neil Diamondliedjes. De vertolking van Dieter is adembenemend gelijkend op de meester zelf, en de bijhorende speelfilm (geschreven, gefilmd en geregisseerd door Dieter), die simultaan met het live-orkest vertoond wordt, is bezielend en ontroerend. Daar zitten ook de prachtige beelden van Oostende voor iets tussen. Gedraaid ter land, ter zee en in de lucht. Kijk op de Kalenderpagina voor data en tickets. Of boek dit unieke evenement. longrun@telenet.be

 

Roger ‘PEEPEE’ Troch is een held.

Roger TrochIk zei ‘m maandag nog toen ik z’n kamer verliet: “Is dit een ‘afscheid-goeiedag’ of zien we elkaar nog?
We zien elkaar nog,” blufte hij. Al wisten we beide dat het niet zo zou lopen. “Anders wil ik nu beginnen bleiten!” en we lachten omdat huilen toch afscheid zou betekenen.
 
Roger Troch was één van de jonge leeuwen bij Radio 2 begin ’70. Zo’n Golden Boy uit de gouden generatie. Zaki, Mike, Paul,…en was je te jong om hem toen de TOP 30 te horen presenteren, ben je vast geconfronteerd geweest met zijn magische invloed op wat grootse goede doel acties kunnen zijn. Hij zette in de jaren 90 voor VTM een immens charity succes op poten en op de kaart. Ongezien, hij bracht top-entertainment, recordbedragen, sensibilisering, groepsgevoel en zenderuitstraling onder één grote, maar vooral mooie noemer: LEVENSLIJN. Roger wàs Levenslijn. En zo heb ik hem leren kennen. Op de Levenslijntrein, als nog jongere welp, hongerend naar een kans en gedreven als geen ander. En hij voedde mij. Stukje bij beetje, jaar na jaar. Met aandacht, een eerste kansje, vertrouwen, goeie raad, luisterend oor. Om dan, als het momentum zich aandiende, die ene grote kans voor me te vrijwaren. Hij stak z’n nek uit, zette z’n reputatie op het spel en maakte de weg vrij voor de meest fantastische rollercoaster die ik SOAPBAND noemde. Hij wist dat ik het waard was, ik mocht hem bewijzen dat hij gelijk had.
Dat is 20 jaar geleden. Ook na Levenslijn, events voor de sossen en campagnes voor het Rode Kruis bleven we elkaar zien, horen…omdat we vrienden waren. Zijn.
Vrienden nemen geen afscheid, die zitten in je hart en zijn er altijd en overal bij.
Benieuwd naar je ultiemste reisverhaal wil ik je nog even danken, Roger. Om voor mij iemand te zijn die het verschil maakte in m’n leven. Held.
Roger PEEPEE Troch °29 mei 1948 † 29 juli 2016

Er staat vanalles te gebeuren …

2016

Bekroonde film ‘STOORZENDER’ met Dieter Troubleyn online

STOORZENDER Part of cast crew & jurySTOORZENDER van de jonge Nederlandse cineast Sjoerd de Bont viel afgelopen weekend in de prijzen tijdens het 48 Hours Film Project event in Antwerpen. Deze bejubelde kortfilm mag nu, naast Beste Film, Beste Script en Beste Montage, ook in Hollywood gaan meespelen voor nog meer trofeeën.

De cast&crew wil alvast voltallig mee op het vliegtuig.

Bekijk de film online, via onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=YK0fmpKVkYg

Troubleyn knock out geslagen en bijna gestikt…

De schaar erin is de langst lopende theatercomedy ooit en wordt over heel de wereld met onnavolgbaar succes gespeeld, waaronder al 42 jaar in Washington. Deze week sluit het EWT in Deurne z’n eigen succesreeks (voorlopig) af. Regisseur en ‘Tony van Reet’ Frank De Kaey, Anne Mie Gils, Marc Verbruggen, Annik Boel Pauwels, Door Van Boeckel en Dieter Troubleyn spelen dit weekend de laatste voorstellingen voor wederom méér dan uitverkochte zalen. Hilarische toestanden waren het de voorbije maanden bij het oplossen van de moord op Isabelle Kozak. Huilen en in de broek plassen van het lachen waren al snel geen uitzonderingen meer.  Maar is dat tij aan het keren?  De afgelopen dagen kreeg Dieter ‘Nick Janssens’ Troubleyn een uppercut van de coiffeur, en gisteren nog werden z’n keel en luchtpijp geblokkeerd door het kwistige scheerschuim van die zelfde Van Reet. Inspecteur Vertommen zou daarenboven zowat elke voorstelling flirten met de verdrinkingsdood… wordt vervolgd: vanaf september 2015!
DE SCHAAR ERIN EWT

Free Birds – gaan de kalkoenen in de pot deze Kerst?

De eindejaarsperiode is altijd weer goed voor een batterij steengoede animatiefilms in de bioscoop. Na wat stemmetjes in de Sinterklaasfilm en de hoofdrol van Dusty Crophopper in Planes is Dieter ook te horen (als koning)  in die andere steengoede Disneyprent: Frozen. Net wanneer deze laatste officieel in première gaat, is er alweer een andere avant-première. Deze keer van de makers van Shrek. Free Birds gaat over een bende kalkoenen die hoopt te ontsnappen aan gekruide vulling en de ovenschaal voor het Kerstdiner. Dieter is vast niet altijd te herkennen deze keer. Maar let tussendoor toch maar op Hazmut, Justy, Danny, de pizzabezorger, de pelgrimsbewaker, een jager en de nieuwslezer. Als stemacteur heb je gegarandeerd een lichte neiging naar schizofrenie…

Veel kijkplezier!