Dieter Troubleyn is een legendarische wolf (en dat is geen fabeltje)

In Kinepolis Antwerpen is de film ‘De Fabeltjeskrant en de grote dierenbos-spelen’ in première gegaan. “Toen ik nog een kleuter was, was de oorspronkelijke Fabeltjeskrant als poppenspel op TV”, zo vertelt Dieter Troubleyn. “De figuurtjes uit het dierenbos en alle decors waren prachtige ambachtelijke vilten poppen. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Zoef en de gebroeders Bever… als kind mocht je nog even kijken en dan naar bed. Heerlijk moet het geweest zijn om als volwassene de onderliggende maatschappij- en politiek-kritische dubbele lijnen te mogen beleven, laat staan spelen! En nu ben ik er zelf eentje van ;-)” Dieter heeft zijn stem mogen lenen aan Bor de Wolf, en heeft hiermee toch maar weer een mooie titel bij op zijn palmares, al kon hij er bij de première niet bij zijn. Mamma Mia draait immers nog steeds op volle toeren in Nederland.

De Fabeltjeskrant is nu een digitale productie, maar je ziet nog steeds de magie van wat ooit het vilten handwerk is geweest. Dat knappe werk werd geleverd door het Gentse Animatiebedrijf GRID VFX. Patrick Dooms regisseerde bij Sonicville de dubbingsessies met o.a. Walter Baele, Gunther Lesage, Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts, Guga Baùl, Ben Segers  en Dieter Troubleyn.

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen.
Zo dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen. Daarenboven verdwalen de andere dieren in het Enge Bos.
En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Als dat maar goed afloopt…!
Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?

 

Comments are closed.